A tésztához:
- 8 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 8 evőkanál cukor
- 8 tojásfehérje
- 25 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 8 tojás sárgája
- 4 dl habtejszín
A tojássárgájából, pudingporból, lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk. A Ramat a porcukorral felhabosítjuk és összekeverjük a KIHŰLT krémmel.
A megsült tésztáról eltávolítjuk a sütőpapírt és visszatesszük a kapcsos tortaformába. Egyenletesen rákenjük a krémet és letakarva, kb. 4 óra hosszára hűtőbe tesszük, míg a krém megszilárdul. Ezután eltávolítjuk a tortaformát és felvert (én habfixálót szoktam adni hozzá) tejszínhabbal díszítjük.
Készítsétek el anyák napjára, biztosan nagy sikere lesz :-)!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése