2013. április 28., vasárnap

Madártej torta

A madártej gyerekkori nagy kedvencem. Ez a torta felidézi bennem anyukám madártejének fantasztikus ízét :-). Ennek a tortának a receptjét Hajni kérésére írom meg. Ezzel is szeretnék neki boldog születésnapot kívánni! Ha közelebb lennénk szívesen meg is sütném, így azonban rá vár a feladat :-).Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához, de tepsibe, süteményként is süthető)

A tésztához:

  • 8 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 tojásfehérje
A krémhez:
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 8 tojás sárgája
A tetejére:
  • 4 dl habtejszín
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet és sütőpapírral kibélelt tortaformába, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
A tojássárgájából, pudingporból, lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk. A Ramat a porcukorral felhabosítjuk és összekeverjük a KIHŰLT krémmel.
A megsült tésztáról eltávolítjuk a sütőpapírt és visszatesszük a kapcsos tortaformába. Egyenletesen rákenjük a krémet és letakarva, kb. 4 óra hosszára hűtőbe tesszük, míg a krém megszilárdul. Ezután eltávolítjuk a tortaformát és felvert (én habfixálót szoktam adni hozzá) tejszínhabbal díszítjük.

Készítsétek el anyák napjára, biztosan nagy sikere lesz :-)!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése