Korábban már ígértem egy nagyon finom brokkoli torta receptet, amit egy barátnőmtől kaptam. Már nagyon sokszor megsütöttem, de minden alkalommal kicsit más lesz. Csak a tészta az amit a pontos recept alapján készítek, a töltelék hozzávalóit nem szoktam pontosan mérni. Legutóbb például kicsit kevesebb brokkolim volt itthon ezért még karikára vágott virslit is adtam a töltelékhez. Általában több tejfölt használok, ilyenkor 2 tojást adok hozzá. A tetejét mindig vastagon megszórom reszelt sajttal.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1,5-2 dl tejföl
- 70 dkg tisztított brokkoli
- 1 csipet szerecsendió
- 15 dkg reszelt sajt + a tetejére
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 tojás
Közben a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit, sós vízben 5-8 percig főzzük, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy tortaformát. A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát és pereme is maradjon. Az alját villával megszurkáljuk majd 15 percig elősütjük. A brokkolit elosztjuk a tésztán, sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A tojást, valamint a tésztából kimaradt fehérjét összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a reszelt sajtot a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk majd a keveréket a brokkolira öntjük. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal majd visszatesszük a sütőbe és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése