Itt a meggy szezon! Egy gyorsan elkészíthető finom sütemény receptjét osztom meg ma veletek.
Hozzávalók:
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor
4 tojás
5 dl tejföl
25 dkg kristály cukor
3 csomag vaníliás cukor
2 dl olaj
1 tábla étcsokoládé
1 üveg meggy befőtt
A tejfölt a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sütőporral átszitált lisztet és az olajat. Aki szereti citromhéjat is reszelhet a tésztába. A kimagozott meggyet és a felkockázott csokit is hozzáadjuk a tésztához. A masszát kivajazott, lisztezett kb. 30x40 cm-es tepsibe tesszük és előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, akkor jó, ha már nem ragad a tészta a tűre. Én hústűt szoktam használni, de a hurkapálca is jó megoldás.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése