A barátnőméknek a kertben van egy kemencéjük. Jobbnál jobb ételeket készít benne. A nyáron készülünk hozzájuk. Alig várom, hogy ezt a kenyeret kipróbálhassam náluk, kemencében sütve!
Aki teheti, mindenképpen süsse meg! Várom a tapasztalatokat:-)!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dkg cukor
- 2 dkg só
- kb. 6 dl langyos víz
- 0,5 dl olivaolaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- só
Ha megkelt, a tésztát kézzel jól megütögetem ( nagyon jól levezeti a feszültséget:-)) majd kinyújtom. Én egy 30x40 cm-es tepsibe szoktam sütni, amit előtte vékonyan kiolajozok.
Az olívaolajat a sót a fokhagymát és a letépkedett rozmaring leveleket egy mozsárban jól összekeverem, kissé szétnyomkodom, hogy minél jobban átadják ízüket az olajnak. Ezt ráöntöm a tésztára és az ujjaimmal, jól belenyomkodom.
Előmelegített sütőben megsütöm. Frissen a legfinomabb, amikor még a megsült rozmaring és fokhagyma ropog a tetején. Remélem sikerült hozzá kedvet csinálnom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése