Korábban már leírtam egy csokis meggyes receptet. Ez azonban teljesen más. Érdemes mindkettőt kipróbálni és eldönteni melyik ízlik jobban. Ez a recept egy gyors kevert tészta aminek a tetejét szórom meg sütés előtt magozott meggyel és csokival. Mindig nagy sikere van. A gyerekek általában tejcsokival, a felnőttek pedig étcsokival szeretik jobban. Ami engem illet, imádom az étcsokoládét, de ez a sütemény számomra is tejcsokival a nyerő:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 18 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- 30 dkg magozott meggy vagy 1 üveg meggybefőtt
- 15 dkg csokoládé (ét-, vagy tej)
- 2 csomag vaníliás cukor
A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral majd a kemény habbá vert tojásfehérjével együtt, a vajas alaphoz adjuk és óvatosan összekeverjük.
Kivajazunk és kilisztezünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit és a tésztát egyenletesen elsimítjuk benne. A tetejét megszórjuk az alaposan lecsepegtetett meggyel majd rászórjuk az apróra vágott csokoládét is. Meghintjük vaníliás cukorral, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése