2012. július 13., péntek

Mozzarellás paradicsomos kenyér

Ez a legfinomabb melegszendvics amit valaha kóstoltam. Különösen ilyenkor nyáron, friss, hazai paradicsommal elkészítve. Mert azt hiszem, abban sokan egyetértenek velem, hogy bár egész évben lehet már paradicsomot kapni, de a télinek csak a neve ugyanaz:-) Ha igazán kevés időnk van egy gyors és egyszerű vacsora elkészítéséhez, vagy olyan reggelire vágyunk, amitől igazán jól indul a napunk, ez egy tökéletes megoldás!



Hozzávalók:
  • 4 szelet kenyér
  • 2 kisebb paradicsom  vékonyra szeletelve
  • 1 zacskó mozzarella lecsöpögtetve és vékony szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olajbogyó
  • oregánó
  • kevés olívaolaj 
A kenyérszeleteket egy kicsit megpirítjuk, majd ízlés szerint bedörzsöljük fokhagymával. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük (hogy kevesebbet kelljen mosogatni:-)) és pár csepp olívaolajat csurgatunk rájuk. Megszórjuk oregánóval és rátesszük a mozzarella sajtot, erre a paradicsomkarikákat és ízlés szerint félbe vágott magozott olajbogyót. A tetejét még meghintjük oregánóval, majd előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt megolvad rajta.
Tálaláskor friss bazsalikomlevelekkel díszítjük!

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése