Hozzávalók:
a tésztához:
- 8 dkg Rama
- 2,5 dl langyos víz
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 evőkanál só
- 2 tojás, + 1 tojás a kenéshez
- 7 főtt tojás
- 5-6 szál újhagyma felkarikázva
- 20 dkg bacon
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 csapott evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
A töltelék gyorsan elkészül. A főtt tojásokat apróra felkockázzuk, vagy villával összetörjük. Ízesítjük a tejföllel, mustárral, sóval, borssal, újhagymával és a pirított baconnel, és 1 csapott evőkanál liszt hozzáadásával jól elkeverjük. Egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük. Megszórhatjuk reszelt sajttal is! A tésztát, mint a bejglit feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét lekenjük egy felvert tojással és villával megszurkáljuk. Így is megreped a teteje sütés közben, de ez semmit sem ront a kenyéren! Sőt :-)!
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük!
Jó étvágyat!
Alig vártuk, hogy felvághassuk :-) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése