Hozzávalók:
- 1 csirkemell vékony szeletekre vágva
- 0,5 kg gomba megtisztítva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- grill fűszer. só, bors
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és 4 gerezd zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
A tejfölt simára keverjük a tojás sárgájával és a maradék 4 gerezd zúzott fokhagymával. A sajtokat lereszeljük. A húst egy serpenyőben megsütjük.
Ezután már csak a rétegezés van hátra.
Egy jénai tál aljára fektetjük a hússzeleteket, majd egyenletesen elosztjuk rajta a gombát. Ezután megszórjuk a reszelt sajt felével. Megkenjük a tejföllel, végül jöhet a maradék reszelt sajt.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején :-).
Rizzsel vagy krumplipürével egyaránt nagyon finom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése