2013. március 2., szombat

Csokis meggyes morzsasüti


Az biztos, hogy nem ez a leglátványosabb édesség a világon, de higgyétek el nekem, hogy az íze kárpótol a kevésbé mutatós küllem miatt :-)!  Nem volt időm, de szerettem volna meglepni a családomat valami édességgel. Erre találták ki a morzsasütit :-)!
Hozzávalók: 

  • 20 dkg fagyasztott magozott meggy
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál darált keksz
  • egy nagy csipet fahéj
  • 3,5 dkg Rama
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  A félig felolvadt meggyet elkeverjük a cukorral, keksszel és a fahéjjal, majd egy jénai tál aljára terítjük. A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral, a liszttel és a kakaóporral. Az így kapott morzsát egyenletesen elosztjuk a meggy tetején. Előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése