Amikor ennek a receptnek a hozzávalóit elolvastam, biztos voltam benne, hogy ebből valami jó fog kisülni :-)! Így is lett!
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell felszeletelve
- 10-12 szelet baconszalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál currypor
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál bors
- 1 teáskanál mustár
- 4 evőkanál olaj
- 1 konzerv darabolt ananász
- 1 dl ananászlé
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 10 dkg reszelt füstölt sajt ( simával is finom :-) ) + a tetejére
Az áttört fokhagymát, curryt, sót, borsot, mustárt és az olajat összekeverjük és jól bedörzsöljük vele a hússzeleteket. Egy tűzálló tál alját kibéleljük bacon szeletekkel majd rárakjuk a fűszeres csirkemell szeleteket. Egyenletesen elosztjuk rajta az ananászt. Az 1 dl ananászlét, tejszínt, keményítőt és a reszelt sajtot összekeverjük és kétharmadát az ananász tetejére öntjük. Befedjük a maradék baconnel, ráöntjük a megmaradt sajtos masszát és reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét. Ha kisebb tálban készítjük, két rétegben is lehet rakni a hozzávalókat.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése