Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dkg cukor
- 15 dkg joghurt
- 1,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 4 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál barna cukor
A tésztához a vajat megolvasztjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a cukrot, majd hozzáadjuk a joghurtot, tejet és 3 evőkanál híján a megolvasztott vajat. A tésztát összegyúrjuk. Eléggé lágy tésztát kapunk, de ettől lesz a kész csiga olyan finom és puha. Lisztezett gyúródeszkán 30x20 cm-esre nyújtjuk.
A tésztát megkenjük a maradék 3 evőkanál vajjal, majd egyenletesen rászórjuk a cukorral elkevert fahéjat. A tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve szorosan feltekerjük, majd 12 egyforma szeletre vágjuk. Szépen sorban berakjuk őket a tepsibe, majd meglocsoljuk a tejszín és a cukor keverékével. Az eredeti recepttől eltérően én 6 evőkanál tejszínt és 3 evőkanál cukrot szoktam összekeverni, így még finomabb :-). Ahogy ez a finomság sütés közben megkaramellizálódik, hmmmm :-)
20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Forrás: Stahl Judit, Gyors édességek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése