Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 7,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 6 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 3 tojássárgája
- 3 cl rum
- 1 narancs leve
- 8 dkg sárgabaracklekvár
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- szeletelt mandula a tetejére
A rizst megmossuk és lecsöpögtetjük. A tejet a vajjal, kristálycukorral és a vaníliás cukorral meg egy csipetnyi sóval felmelegítjük, majd a rizst beleöntjük és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzzük, míg magába szívja a tejet. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a narancslét, a rumot és a 3 tojássárgáját. A felét kivajazott, zsemlemorzsával megszórt, 20x25 cm-es jénaiba öntjük, megkenjük a sárgabaracklekvárral, majd rákanalazzuk a maradék rizst. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ezalatt a tojásfehérjékből a kétféle cukorral kemény habot verünk. A habot a rizs tetejére simítjuk, megszórhatjuk szeletelt mandulával és a sütőbe visszatéve pár perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése