2013. január 9., szerda

Túrós pogácsa

Sokáig kerestem egy igazán jó pogácsa receptet. Sok félét sütöttem már, de mind közül ez volt a legfinomabb. Annyira ízlett mindenkinek, hogy legközelebb biztosan dupla adagot sütök. Amiért még nagyon szeretem az az, hogy nagyon gyorsan elkészül.
A leírt mennyiségből kb. 70 db lesz (3,5 cm-es a pogácsaszaggatóval szoktam készíteni).

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dkg só (vagy ízlés szerint)
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
+ a tetejére tojás, és reszelt sajt

A lisztet, sütőport és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint az áttört túrót és a tojást, majd összegyúrjuk a tésztát.
Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd a tetejét megkenjük tojással és félbehajtjuk. Ezután újra a kívánt vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét felvert egész tojással megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése