2013. március 16., szombat

Sajtos-gombás csirkemell

A gomba nagyon változatosan elkészíthető. Nagyon finom rántva, levesnek, vagy pörköltnek, de annyi finomság készíthető belőle, hogy nem szabad a legismertebb ételeknél megrekedni. Ez a sajtos változat is remek példa, hogy milyen finom fogásokat készíthetünk belőle :-)
Hozzávalók:
  • 1 csirkemell vékony szeletekre vágva
  • 0,5 kg gomba megtisztítva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma 
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • grill fűszer. só, bors
A hússzeleteket grill fűszerrel beszórjuk, majd egy kevés olajjal meglocsolva állni hagyjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és 4 gerezd zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
A tejfölt simára keverjük a tojás sárgájával és a maradék 4 gerezd zúzott fokhagymával. A sajtokat lereszeljük. A húst egy serpenyőben megsütjük.
Ezután már csak a rétegezés van hátra.
Egy jénai tál aljára fektetjük a hússzeleteket, majd egyenletesen elosztjuk rajta a gombát. Ezután megszórjuk a reszelt sajt felével. Megkenjük a tejföllel, végül jöhet a maradék reszelt sajt.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején :-).
Rizzsel vagy krumplipürével egyaránt nagyon finom!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése