2012. június 24., vasárnap

Kakukkfüves újburgonya grillezett cukkinivel és gombával

Ez az étel sokak kedvencévé válhat miután kipróbálják. Gyorsan elkészíthető, fantasztikusan finom és könnyű étellel lephetjük meg a családunkat. A kertünkben minden évben ültetünk cukkinit, ez az egyik kedvenc zöldségfélém. Az első darabokból készült ez az ízletes fogás, amihez friss kakukkfüvet használtam. Ennél az ételnél mindenképpen friss fűszert használjunk, mert szárítottal nem az igazi.




Hozzávalók:

1 kg újburgonya
25 dkg gomba
2 db zsenge cukkini
10 gerezd fokhagyma
olívaolaj
friss kakukkfű, só

A burgonyát megtisztítom (hámozni nem szoktam, csak egy szivaccsal megmosni) majd egy tűzálló tálba teszem. Melléteszem a fokhagyma gerezdeket (nem kell meghámozni, így nem ég meg a sütés alatt, hanem nagyon finomra sül), és néhány ágacska friss kakukkfüvet. Meglocsolom egy kevés olíva olajjal, megsózom és kicsit összeforgatom. Kb. 10 percig fóliával lefedve sütöm, majd fólia nélkül addig míg a krumpli belül teljesen puha lesz, kívül pedig kicsit ropogósra sül.

Amíg a krumpli sül a sütőben, összekeverek egy kevés olíva olajat, friss kakukkfű leveleket sót és zúzott fokhagymát egy tálban és egy kicsit állni hagyom, hogy az olaj átvegye a fűszerek ízét. Ezalatt megtisztítom a gombát és felszeletelem a cukkinit (a zsenge cukkinit nem kell meghámozni). Megkenem a zöldségeket a fűszeres olajjal és grill serpenyőben megsütöm.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése