2013. február 6., szerda

Ananászos currys csirke

Amikor ennek a receptnek a hozzávalóit elolvastam, biztos voltam benne, hogy ebből valami jó fog kisülni :-)! Így is lett!Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell felszeletelve
  • 10-12 szelet baconszalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1/2 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 konzerv darabolt ananász
  • 1 dl ananászlé
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt ( simával is finom :-) ) + a tetejére
Az áttört fokhagymát, curryt, sót, borsot, mustárt és az olajat összekeverjük és jól bedörzsöljük vele a hússzeleteket. Egy tűzálló tál alját kibéleljük bacon szeletekkel majd rárakjuk a fűszeres csirkemell szeleteket. Egyenletesen elosztjuk rajta az ananászt. Az 1 dl ananászlét, tejszínt, keményítőt és a reszelt sajtot összekeverjük és kétharmadát az ananász tetejére öntjük. Befedjük a maradék baconnel, ráöntjük a megmaradt sajtos masszát és reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét. Ha kisebb tálban készítjük, két rétegben is lehet rakni a hozzávalókat.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése