2012. július 18., szerda

Meggyes csokis csodasütemény

Korábban már leírtam egy csokis meggyes receptet. Ez azonban teljesen más. Érdemes mindkettőt kipróbálni és eldönteni melyik ízlik jobban. Ez a recept egy gyors kevert tészta aminek a tetejét szórom meg sütés előtt magozott meggyel és csokival. Mindig nagy sikere van. A gyerekek általában tejcsokival, a felnőttek pedig étcsokival szeretik jobban. Ami engem illet, imádom az étcsokoládét, de ez a sütemény számomra is tejcsokival a nyerő:-)



Hozzávalók: 

  A tésztához:
  • 18 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  A tetejére:
  • 30 dkg magozott meggy vagy 1 üveg meggybefőtt
  • 15 dkg csokoládé (ét-, vagy tej)
  • 2 csomag vaníliás cukor
A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral majd a kemény habbá vert tojásfehérjével együtt,  a vajas alaphoz adjuk és óvatosan összekeverjük.
Kivajazunk és kilisztezünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit és a tésztát egyenletesen elsimítjuk benne. A tetejét megszórjuk az alaposan lecsepegtetett meggyel majd rászórjuk az apróra vágott csokoládét is. Meghintjük vaníliás cukorral, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése